13. 9. 2015

Karlovský gastrofestival

Karlovský gastrofestival je jedinečná gastronomická událost, která se uskuteční letos již posedmé. V termínu od 2. do 4. října si opět budete moci v resortu Velké Karlovice pochutnat na nejlepších specialitách místních kuchařů.


Tento tradiční svátek jídla na Valašsku opět nabídne oblíbenou frgálovou manufakturu s možností vyzkoušet si výrobu frgálů, soutěže o nejlepší valašskou klobásu či valašský frgál. Vedle 14 gastro zastávek Vás čeká také oblíbený mezinárodní farmářský trh plný kvalitních domácích produktů.

Karlovský gastrofestival

se během uplynulých let zařadil mezi největší akce svého druhu v České republice. Populární tradiční valašská kuchyně, k níž neodmyslitelně patří mj. kyselice, frgály, slivovice, ale také třeba jehněčí maso a sýry, zvěřina či zabíjačkové speciality, přiláká každoročně tisíce návštěvníků. Zároveň dostávají prostor hostující výrobci z jiných regionů aby představili jejich vlastní produkty. Karlovský gastrofestival přináší také řadu doprovodných akcí. Na své si tak přijdou i milovníci lidových tradic a připraven bude i program a zábava pro rodiny s dětmi.
Program Karlovského gastrofestivalu

Michelinská galavečeře

Stejně jako v minulých letech se v rámci programu uskuteční Michelinská galavečeře, jež se každý rok těší velkému zájmu milovníků vysoké gastronomie. Letos gastrofestival bude hostit šéfkuchaře Pavla Pospíšila, historicky prvního českého držitele michelinské hvězdy.

Gastro tour s farmářským trhem

hlavním bodem programu je tzv. Gastro tour s farmářským trhem, při které mohou gurmáni v sobotu i neděli putovat malebným valašským údolím Léskové po gastro zastávkách a ochutnávat různé speciality a krajové produkty. Jednotlivé zastávky jsou v údolí rozprostřeny ve vzdálenosti do 3,5 km. Vedle restaurací své pochutiny nabídnou desítky stánků mezinárodního farmářského trhu. Hosté se údolím mohou projít po cyklostezce Bečva, projet na kole nebo se svézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem. Zároveň si tak užijí i krásy zdejší přírody.

Doprovodný program

k největším lákadlům patří soutěž o nejlepší valašský frgál. Rok od roku se těší stále většímu zájmu pekařek. Loni již porota hodnotila stovku frgálů od profesionálních i domácích pekařek.

Určitě neváhejte a nenechte si ujít tuto akci ve Velkých Karlovicích.
Těšíme se na Vaši návštěvu!
Rezervace ubytování.

Prohlédněte si video z Karlovského gastrofestivalu a připomeňte si atmosféru plnou skvělých chutí a příjemného prostředí.

Nahoru